Blue Financen ja kuluttaja-asiamiehen näkemysero siirtynyt korkeimman oikeuden käsiteltäväksi

Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) puuttuminen Blue Finance Suomi Oy:n tarjoaman kuluttajaluoton valinnaisiin lisäpalveluihin, kuten esimerkiksi maksulliseen postitse asiakkaalle lähetettävään paperilaskuun, ratkaistiin markkinaoikeudessa joulukuussa 2022.

Käsiteltävänä olevassa asiassa olennainen ratkaistava seikka oli, että ovatko nämä Blue Finance Suomi Oy:n tarjoamat lisäpalvelut luottosopimusta täydentäviä palveluja vai luoton peruselementtejä, ja perustuuko kuluttaja-asiamiehen vaatimus voimassa olevaan lakiin. Kyseessä olevat luoton käsittelyä ja maksua koskevat lisäpalvelut ovat olleet osa Blue Financen palveluvalikoimaa jo vuodesta 2017.

Markkinaoikeus ratkaisi asian KKV:n kannan mukaisesti. Korkein oikeus (KKO) on 26.4.2023 myöntänyt Blue Financelle valitusluvan markkinaoikeuden ratkaisuun, minkä myötä asia on nyt siirtynyt korkeimman oikeuden käsiteltäväksi. KKO:n päätöstä asiaan odotetaan vuoden 2024 aikana. KKO:n ratkaisulla on Blue Financelle huomattava taloudellinen merkitys. Markkinaoikeuden joulukuisen ratkaisun myötä vapaaehtoisten lisäpalveluiden laskutus ja perintä keskeytettiin. Mikäli KKO kumoaa markkinaoikeuden ratkaisun, vapaaehtoisten lisäpalveluiden laskutusta ja perintää viivästyskorkoineen voidaan jatkaa.

en_USEN
Scroll to Top