Koronaviruksen vaikutukset yhtiöömme vähäisiä

Koronaviruksen vaikutukset yhtiöömme vähäisiä

Koronaviruksella ei ole operatiivisia vaikutuksia Blue Financen toimintaan. Yhtiön työympäristö on 100 % digitaalinen ja kaikissa toimipisteissä siirryttiin täyteen etätyömalliin viikolla 11. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki yhtiön sisäiset ja ulkoiset tapaamiset pidetään etäyhteyksiä ja -työkaluja hyödyntäen. Ennakoivalla toiminnalla on pyritty minimoimaan organisaation toimintakykyyn liittyvät riskit.

Yhtiön luotonantokriteerejä ei ole ollut tarvetta muuttaa. Yhtiön päämarkkinoilla Suomessa ja Tanskassa on julkaistu selkeät ohjelmat koronaviruksen takia sairauslomalle tai karanteeniin jäävien ihmisten tulotason turvaamiseksi. Näin ollen luotonantokriteereistä tärkeimpiä, eli säännöllistä työtuloa ja riittävää takaisinmaksukykyä, ei ole tämän hetken tietojen valossa tarvetta arvioida uudelleen.

Yhtiön liiketoiminnan perusedellytyksiin koronaviruksella ei ole vaikutuksia. Luottojen tarjoaminen tapahtuu verkon välityksellä ilman ihmiskontakteja. Lyhytaikaisten luottojen kysyntään odotamme hetkellistä kasvua, mikä kuitenkin tasaantuu muutamien viikkojen aikana. Yhtiön asiakkaina on yli 100 000 yksityishenkilöä ja yritystä, jolloin luottokantaan kohdistuvat riskit ovat joka tapauksessa erittäin hajautetut.

Yhtiön etuoikeutettuihin tuotto-osakkeisiin koronaviruksella ja sen aiheuttamilla markkinahäiriöillä ei ole mitään vaikutusta. Etuoikeutetuille osakkeille maksetaan kiinteää osinkoa kuukausittain riippumatta siitä, miten pörssien indeksit liikkuvat. Blue Financen osakkeiden arvo ei myöskään ole millään tavalla riippuvainen pörssiosakkeiden kursseista tai taloussuhdanteiden vaihteluista. Osakkeet lunastetaan osakeantien ehtojen mukaisesti merkintähintaan, eikä niihin voi syntyä arvonalentumista.

en_USEN
Scroll to Top