Blue Finance on jälleen yksi Suomen suurimmista fintech-yrityksistä

Blue Finance kipusi hopeasijalle suomalaisen fintech-alan keskisuurten yritysten sisäisessä vertailussa ja oli kategoriansa suurin yritys, kun pelkästään vertailukelpoinen liikevaihto otetaan huomioon.

 

Vaikeasta vuodesta huolimatta Blue Finance onnistui parantamaan sijoitustaan

Viime vuoden kolmannesta sijasta yritys ylsi nyt toiselle sijalle suomalaisen fintech-alan keskisuurten yritysten sisäisessä vertailussa. Vuoden 2020 vertailukelpoisen liikevaihdon perusteella Blue Finance oli suurin yritys scaleup-yritysten kategoriassa.

Listauksen julkaisi Helsinki Fintech Farm elokuussa 2021, ja se perustuu viimeisimpiin tilastoihin Suomen fintech-alan yrityksistä.

Helsinki Fintech Farmin keräämät tiedot paljastavat, että vuosi 2020 oli toimialalle haastava. Vallinneen pandemian lisäksi erityisesti kulutusluottoalan liiketoimintaan vaikutti negatiivisesti tilapäinen 10 prosentin korkokatto. Kaiken kaikkiaan alan liikevaihto laski hieman edellisen vuoden 1,3 miljardista eurosta pääasiassa siksi, että suurimpien yritysten liikevaihdon supistuminen vaikutti koko alaan.

“Jälleen kerran voin ylpeänä todeta, että poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta olemme tehneet erinomaisen tuloksen verrattuna muihin alan toimijoihin. Tätä emme olisi saavuttaneet ilman huipputiimiämme. Digitaaliset ratkaisut vaativat taakseen rautaista ammattiosaamista ja sujuvaa yhteistyötä. Ketteränä toimijana pystyimme järjestämään muutoksen toimistotyöskentelystä ‘kotikonttoreille’ erittäin nopealla aikataululla, ja tämä osaltaan piti kilpailukykymme erinomaisena”, sanoo Blue Financen toimitusjohtaja Lauri Lehtonen.

 

Blue Finance on vertailukelpoisen liikevaihdon perusteella Suomen suurin fintech scaleup -yritys

Blue Finance on sijoittunut erinomaisesti Fintech Farm Helsingin scaleup-listauksessa. Scaleupit ovat keskisuuria yrityksiä, jotka ovat olleet toiminnassa 5-10 vuotta. Scaleup-kategoriassa Blue Finance on suurin fintech-yritys, kun pelkästään vertailukelpoinen liikevaihto otetaan huomioon. Tämä johtuu siitä, että UKKO.fi:n raportoitu liikevaihto ei ole vertailukelpoinen, koska siihen on sisällytetty kaikki yhtiön sivuston kautta asiakkailleen maksetut palkat. Merkittävä osa UKKO:fi:n liikevaihdosta on siis katteetonta myyntiä, kun vertailun vuoksi Blue Finance Groupin liikevaihto ei sisällä vastaavaa katteetonta myyntiä.

 

Fintechin suurimmat scaleup-yritykset Suomessa vuonna 2020

en_USEN
Scroll to Top